Na aanleiding van de persconferentie…

Wij hebben gehoord wat er voor ons mogelijk is mbt de versoepelingen van de Corona-regels per 5 juni….

Gezien het maximum van aan het aantal personen op een terras hebben we maar een klein terrasje. De tafels en stoelen blijven op de plek staan waar ze staan; geen gesleep met tafels en/of stoelen.
Ook hebben we een kleine capaciteit om kinderfeestjes te organiseren. Dit kan alleen via het formulier op de site.

Wij zijn hartstikke blij dat het tot nu toe zo goed gegaan is en hopen dat de toekomst nog leuker wordt. We hopen op uw medewerking te mogen rekenen om alles zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Wat de nieuwe versoepelingen gaan worden zijn (nog) niet duidelijk voor ons. Hopelijk kunnen we dan ons terras weer uitstallen. Zodra we dat weten zullen we dat laten weten…
Voorlopig zijn wij geopend op woensdag, vrijdag en het weekend vanaf 10:30 tot 17;00.

Gemeente Heemstede en Veiligheidsregio Kennemerland hebben een aantal voorwaardes opgesteld. Hier hebben wij, en onze bezoekers, ons aan te houden…

De belangrijkste voorwaarden:

  • Voel je je niet lekker blijf thuis
  • Er mag een beperkt terras in de speeltuin zijn
  • De 1,5 meter regeling moet van kracht blijven.

Voor alle bezoekers van het bos zijn we ook geopend als snackbar. We hebben onder andere patatjes en andere snacks, cappuccino, warme chocomelk, verpakt ijs en het lekkerste Soft-ijs van het hele bos. Alles voorlopig alleen to-go.

De informatie hieronder is onze ‘gewone’ informatie. Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, geldt een aangepaste situatie.

Wanneer is de speeltuin open gedurende het jaar?

Feestdagen als Pasen en Pinksteren zijn wij alle dagen altijd geopend!

Wij zijn een buitenspeeltuin; in de zomer lekker spelen en in de winter plegen wij onderhoud aan alle speeltoestellen. Vanaf de herfstvakantie tot medio maart is de rechterkant van de speeltuin (met het grote speeltoestel) gesloten. In de herfst en de vroege lente zijn we dan alleen met de linkerkant geopend. Dit is het gedeelte met het kleine speeltoestel, het treintje en de scooters. De toegang is dan gratis en ons ‘snack luik’ is open met het gebruikelijke assortiment (maar we hebben ook warme chocomel en glühwein!).

Prijzen

Speeltuin Groenendaal werkt al 100 jaar met een uniek concept: iedereen die naar binnen gaat koopt een entreekaartje en daar kan je een gratis consumptie mee halen. Hier zijn we trots op en wijken wij dus ook niet van af. Iedereen betaalt entree; van 0 tot 100 jaar, ouders, kinderen, opa’s, oma’s, tantes, toeristen, mindervaliden, begeleiders, etc.

Entree speeltuin € 3,00 per persoon
Inclusief een gratis ijsje of drankje naar keuze en gebruik van het toilet

Retour treinritje met de Speeltuin Express € 0,50

Verjaardagsarrangement €9,50
Schoolreisjes vanaf €3,20

Route en parkeren

Groenendaal 5
2104 WP Heemstede

Met de auto
Rij langs de molen; aan linkerkant zie je de kinderboerderij, rechts is de eerste parkeerplaats. Vol? Rijdt dan even door en ga rechts bij het restaurant, hier is nog een groot parkeerterrein. Er is ruim voldoende plaats voor auto’s en autobussen.

Parkeren is gratis!

Met het OV
Buslijnen naar de speeltuin:
Lijn 4 Heemstede de Glip – IJmuiden aan Zee strand
Lijn 50 Leiden Centraal Station – Haarlem NS
Lijn 140 Haarlem NS naar Uithoorn

Huisregels

In een speeltuin mag veel, maar ook bij ons gelden er regels. Deze zijn hier na te lezen.