Vernieuwd, maar nog steeds nostalgisch

Speeltuin Groenendaal bestaat sinds 1916. Vele generaties hebben hier gespeeld, en gelukkig zien we deze nog vaak terug! Na tientallen jaren speelplezier zijn begin 2018 het oude grote houten klimrek en het kunststof “kabouterhuis” vervangen door nieuwe, eigentijdse en unieke speeltoestellen. 

Wij zijn hartstikke trots op het resultaat en hopen dat jullie met veel plezier zullen spelen!

Een dagje uit

Ontdek de nostalgische speeltuin, een scooterbaan, klimrekken, een familieschommel, een waterbaan, een minitrein op echte rails en nog veel meer. Meer foto’s van onze speeltuin zijn overigens te vinden op onze Facebookpagina. Speeltuin Groenendaal is een avontuurlijke speeltuin voor kinderen van alle leeftijden, maar in het bijzonder voor een leeftijd doelgroep tot 10 jaar. Voor de jongsten hebben wij een kleiner klimtoestel, zodat ze rustig kunnen spelen.

Bij binnenkomst krijgt iedereen de speeltuin kabouterstempel, zo kan je de hele dag in en uit lopen. Ga bijvoorbeeld een rondje door het prachtige Wandelbos Groenendaal, langs de Heksenhut of de kinderboerderij ´t Molentje aan de overkant. Je kan ook ´s middags nog terugkomen na het middagslaapje, ideaal!

Regen hoort niet bij een speeltuin, ook niet bij de onze. Echter, de kinderen vinden een paar spetters meestal geen belemmering om lekker te spelen, terwijl u lekker overdekt kunt zitten. Als het droog is, maken wij alle toestellen weer droog. Met de stempel kan je ook na de bui nog terug komen om een paar uur te spelen. 

Ook voor de ouders is het bij ons genieten. Door de ongedwongen sfeer is het heerlijk toeven op het zonnige of schaduwrijke terras. 

Al 100 jaar een uniek concept

Ook vroeger kocht men een kaartje voor de speeltuin. Volwassenen kregen een kop koffie en kinderen een beker limonade. Er is in de tussentijd veel veranderd, maar het concept is nog altijd hetzelfde. Ook anno 2021krijgt u op uw entreekaartje een gratis ijsje of drankje! Gelukkig is de keuze inmiddels flink uitgebreid. 

Het Groenendaalse Bos

Aan de rand van Heemstede ligt het landgoed en wandelbos Groenendaal, meer dan 80 hectare groot. Dit landgoed kent een historie vanuit de 17e eeuw. De geschiedenis van dit schitterende landgoed kunt u hier vinden.

Speeltuin Groenendaal bevindt zich in dit prachtige bos met aan de overkant Kinderboerderij ’t Molentje. De speeltuin is geschikt voor jong en oud, maar vooral voor de kleintjes tot een jaar of tien. Van glijbanen tot klimrekken, van schommels tot botsscooters, er is van alles te doen! Ook een ritje met de Speeltuin Express mag uiteraard niet ontbreken. In de zomer is ook onze waterbaan een verfrissende attractie.

Ondanks dat er veel te doen is, is de speeltuin overzichtelijk zodat kinderen uitstekend in het oog kunnen worden gehouden.