Op maandag 1 juni om 12 uur gaat Speeltuin Groenendaal gelukkig weer open. Wij hebben weer reuze zin. Buiten onze huisregels om ontkomen wij niet aan een aantal maatregelen omtrent Corona. Deze zijn mede in overleg met Gemeente Heemstede tot stand gekomen.

Zeker in de beginfase zal het voor iedereen wennen zijn, ook voor ons. Deze regels zijn er voor onze medewerkers, voor jou en voor de andere gasten. Wij streven ernaar om voor u en ons een zo prettig mogelijke sfeer te bewaren. Wij vragen u om gezamenlijk van het speeltuinbezoek een succes te maken.

Blijft thuis bij klachten
Is er iemand binnen uw gezin/groep verkouden, koortsig, of ziek; blijf dan alstublieft thuis.

Toegang tot de speeltuin
– Ingang = alleen ingang
– Uitgang = alleen uitgang
– Vol=vol
Wanneer het “te druk” wordt, zullen we tijdelijk geen nieuwe gasten toelaten. Er is een maximum aantal bezoekers per m2, maar zoals u begrijpt kijken we liever hoe dit in de praktijk gaat. Het kan dus zijn dat we eerder dan dit maximum geen nieuwe gasten meer toelaten.

Zitplaatsen bij een tafel
– Je mag alleen bij een tafel zitten
– Laat de tafels staan
De tafels zijn zo neergezet dat de 1,5 meter vrije ruimte mogelijk is. Daarom mogen de tafels dan ook niet verplaatst worden, ook is het niet toegestaan om zonder tafeltje op een stoel te zitten. Helaas is er hierdoor minder plek dan voorheen.

1,5 meter afstand
– Op het terras en bij de speeltoestellen
– Tot het personeel en de andere bezoekers
Het wordt van ons verwacht dat wij de 1,5 meter afstand in het oog houden, ook bij de speeltoestellen. Spreek elkaar hier op aan, dat doen wij ook.

Toilet en handen wassen
– Handen wassen in de speeltuin, niet bij het toilet. Hier is een nieuwe wasbak voor gemaakt naast de waterspuitbakken.
– Er zijn 2 toiletten open, en het urinoir
Kinderen dienen met begeleiding naar het toilet te gaan. Wij vragen hiervoor uw medewerking en begrip.

Cash betalen
Ondanks dat veel bedrijven alleen nog pin aannemen, is dit voor ons financieel gezien momenteel geen mogelijkheid.
Betalen gaat net als altijd, cash. U kunt contact geld opnemen bij het ‘bosluik’ en de entree en eventuele consumpties cash betalen.

Eten en drinken kopen
Ook in ‘de keuken’ nemen we de nodige hygiënemaatregelen. Personeel krijgt extra bescherming wanneer nodig en volgt de hygiëneregels strikt op. Softijsjes worden door één persoon gemaakt. Koffie en thee worden in glazen geschonken en hygiënisch gereinigd. Flesjes en pakjes drinken zijn zoals altijd met een rietje, die u van ons krijgt.
De verwachte wachttijd in de speeltuin zal wat langer worden, aangezien er maar 1 klant tegelijk geholpen mag worden.

Deze regels zullen wat van ons aanpassingsvermogen vragen. Helaas zijn ze wel nodig om de situatie voor iedereen legaal en prettig te houden. Wij gaan daarom niet met u in discussie, maar wanneer u suggesties, tips, commentaar etc. heeft kunt u die sturen naar info@speeltuingroenendaal.nl.